Деколи буває непросто заснути і деякі продукти та напої можуть ще більше ускладнити цей процес. Наприклад, випити чарочку на ніч для кращого сну, вибір не з найкращих, адже спиртне може лише завадити сну. Про це пише medicalanswers.

Деякі люди вірять, що алкогольні напої, випиті перед сном, можуть допомогти заснути. Справді, спиртне може допомогти розслабитися ввечері і навіть посприяти швидшому зануренню в сон, але є в цьому "снодійному" і свої підводні камені.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

Випитий на ніч алкоголь може змусити часто прокидатися від зневоднення і потреби сходити в туалет. Експерти радять вживати спиртні напої хоча б за три години до сну.

Чинить якість сну як алкоголь, а й кофеїн, тому його споживання рекомендується скоротити. Втім, він міститься у багатьох продуктах, тому відмовитись від кави буде недостатньо.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Фахівці наголошують, що кофеїн міститься, зокрема в чаї, деяких газованих напоях, шоколадних напоях, енергетиках та деяких знеболювальних препаратах. Отже, споживання продуктів краще обмежити перед сном.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.