Кожен, хто має вдома кішку, знає, що часом чотирилапому вкрай складно відмовити в частуванні, яке він випрошує зі столу. Втім, яким би слізним не був погляд улюбленця, краще відмовити і зберегти йому здоров'я, а може навіть життя. Які звичні нам продукти можуть стати отрутою для котів, розповіли зоозахисники з UAnimals.

У кожному холодильнику є продукти, які можуть наробити лиха, якщо кішка якимось чином їх з'їсть. Вкрай важливо уважно підходити до раціону свого улюбленця і не давати продуктів, які можуть нашкодити.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Молоко та молочні продукти

Багато кішок мають непереносимість лактози, тому навіть кілька крапель молока чи ложечка сиру можуть спровокувати у тваринного діарею.

Часник та цибуля

Деякі кішки на них і не подивляться, але є і "гурмани", які цілком можуть з'їсти такі "ласощі". Це вкрай небезпечно, адже цибуля та часник можуть пошкодити клітини крові та призвести до анемії.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Кофеїн

Кофеїн може бути смертельним для кота. Враховуючи, що ця речовина міститься не тільки в каві, важливо ховати від тварини і в жодному разі самостійно не давати шоколад, какао та інші продукти.

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Кістки та жир

Всупереч поширеній думці, що коти добре пережовують кістки, їх краще вихованцю не давати, адже вони небезпечні для всієї травної системи. Жир у будь-якому вигляді може спровокувати проблеми з кишківником.

Сира тваринна їжа

Для домашньої кішки сира риба, м'ясо та яйця можуть стати справжньою отрутою, адже можуть містити бактерії, що шкодять організму тварини.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, таємниче "зникнення" ковбаси припиниться: якраз і назавжди відучити кота стрибати на стіл.

Також наш портал інформував, заощадите нерви своїй кішці: які ваші звичні дії можуть сильно налякати тварину, докладний список.

Крім того, ми писали, ці домашні рослини отруять вашого кота: до яких вазончиків Мурчик краще не наближатися.