Ми звикли використовувати лавровий лист як прянощі для різних страв, зокрема для супів. Але насправді його корисні властивості та сфера застосування набагато ширші.

Насамперед лавровий лист славиться сильними антисептичними властивостями, а також сприяє виведенню шлаків з організму, підвищує імунітет та пробуджує апетит. На подив багатьох, ця пряність - справжній скарб вітамінів В, С, А, РР, міді, селену, калію, марганцю та заліза.

Лавровий лист, фото samovartime
Лавровий лист, фото samovartime

І все ж таки, в голові не укладається, де і яким чином можна застосовувати лавровий лист поза кулінарії. Але знову ж таки, ця пряність вміє приємно дивувати.

Якщо залишити під подушкою один лавровий лист, ви забудете про безсоння, і при цьому ніякі спеціальні препарати з аптеки не знадобляться. Більш того, ця рослина в засушеному вигляді сприятливо впливає на емоційний фон, завдяки чому симптоми депресії втихомиряться.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Сон, фото lisa
Сон, фото lisa

Лавровий лист, окрім іншого, ефективно заспокоює нервову систему і сприяє тому, щоб напруга та перевтома скоріше пройшли.

Але не забувайте про правильне зберігання лаврового листа для збереження його корисних властивостей. Коли ви відкриєте пачку, перекладіть рослину у скляну банку.

Нагадаємо, названий десерт, який допомагає тримати в нормі тиск

Раніше ми писали про те, яка поза для сну вважається шкідливою і що потрібно для того, щоби якісно виспатися: рекомендації лікаря

Як повідомляв Знай.ua, чому шкіра старіє передчасно: названі несподівані причини, яких слід уникати