Господині мають у своєму "арсеналі" безліч кулінарних хитрощів та секретів, яких з роками стає дедалі більше. Наприклад, вони варять яйця з лимоном, однак у деяких такий спосіб може викликати здивування.

Такий простий на вид процес часто супроводжується неприємними труднощами - шкаралупа може тріснути, білок витекти, або ж в результаті на очищення яєць доводиться витрачати більше часу, ніж на саме приготування.

Яйця, скріншот: Youtube
Яйця, скріншот: Youtube

Щоб максимально полегшити побутові обов'язки та готування, господині вигадують різні лайфхаки. Мало хто знає, але лише одна часточка лимона або дрібка лимонної кислоти стане в нагоді в приготуванні яєць.
Весь секрет у тому, що кислота лимона не дозволяє білку вириватися назовні у процесі варіння, вся поверхня залишається цілою. Також за допомогою її очистити яйце від шкаралупи буде набагато простіше, і холодна вода навіть не знадобиться.

Варені яйця, фото vnimanie.pro
Варені яйця, фото vnimanie.pro

Перед варінням яєць достатньо кинути в каструлю з водою часточку лимона або щіпку лимонної кислоти. Не біда, якщо немає свіжого цитрусу, лимонний сік теж упорається із завданням. На крайній випадок, використовуйте звичайний столовий оцет, вистачить лише однієї чайної ложки.

Лимон, фото з вільних джерел
Лимон, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, яка поза для сну вважається шкідливою і що потрібно для того, щоб якісно виспатися: рекомендації лікаря

Раніше ми писали про те, як вимити вікна до блиску за лічені хвилини: перевірені методи, які оцінить кожна господиня

Як повідомляв Знай.ua, замучили жучки? Як уберегти свої крупи від надокучливих комах в одну мить