Оселедець - продукт, який часто зустрічається на наших столах. Наприклад, з неї готують улюблений багатьма салат або просто споживають як окрему страву, додавши до неї цибулю та олію. Втім, цей вид риби може зашкодити організму, пише інформаційний портал Interia.pl.

Експерти відзначають, що свіжий оселедець є найбезпечнішим, адже містить багато поживних речовин, білок, жирні кислоти та жиророзчинні вітаміни. Рекомендується споживати близько 100 грамів на добу і не частіше двох разів на тиждень.

Оселедець. Фото: скрін youtube
Оселедець. Фото: скрін youtube

В той самий час, деяким людям краще зовсім прибрати цей вид риби з раціону. Мова про тих, хто страждає на атеросклероз та інші хвороби серця. Також оселедець не рекомендується маленьким дітям, вагітним і мамам, що годують молоком. Крім того, солоний оселедець сприяє підвищенню тиску, тому гіпертонікам краще її викреслити їх раціону.

Оселедець. Фото: скрін youtube
Оселедець. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Зазначається, що оселедець у деяких випадках може викликати алергію та ряд супутніх симптомів, серед яких набряки тіла та внутрішніх органів, задуха, біль у животі, нудота та блювання, а також висип на шкірі.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.