Сон дуже важливий, адже в цей час організм відпочиває від усіх робочих процесів та наповнюється силами, тому він має бути якісним. Є рекомендації щодо вибору подушок, матраца та інших нюансів, а також пози для сну.

Невролог виділив одну популярну позу для сну, про яку слід забути - це лежачи на животі, тому що через це легені здавлюються і не можуть розкриватися при вдиху повністю, отже, кисню надходить менше. Найправильніша, на його погляд, це на спині чи боці.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Якщо людина воліє засипати на боці, їй слід враховувати важливий момент і контролювати його - розташування подушки між ногами, це вітається. А ось у випадку зі спиною подушку потрібно класти під поперековий відділ.

"Здоровий сон залежить і від положення голови", - зазначив лікар.

Також не допускайте, щоб плечі опинялися на подушці. Крім цих правил, невролог також описав інші рекомендації для якісного і здорового сну:

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
  • слід засипати і прокидатися приблизно один і той же час, дотримуватися графіка;
  • не варто вживати напої з кофеїном за декілька годин до сну;
  • робити ранкову зарядку;
  • провітрювати спальню перед сном;
  • бажано відмовитись від денного сну.

Сон. Фото: скрін youtube
Сон. Фото: скрін youtube

Раніше ми писали про те, як позбутися небажаних "сусідів": рецепт від нутрициолога допоможе визначити і позбутися хвороб

Як повідомляв Знай.ua, ніколи не мийте ці продукти перед приготуванням: найпоширеніші помилки

Також портал Знай.ua писав, як вгамувати головний біль без таблеток: хитрощі, після яких ви знову будете як огірочок