Стрибки артеріального тиску — проблема, яка не дає спокою багатьом людям. Звичайно, є багато препаратів, які допомагають привести в норму тиск, але є й смачна альтернатива лікам — популярні ласощі. Про це пише medicalanswers.

Якісний темний шоколад може стати справжнім порятунком від стрибків артеріального тиску. За словами експертів, цей продукт сприяє розширенню кровоносних судин і таким чином знижує тиск. Так, кілька шматочків темного шоколаду можуть покращити стан, якщо під рукою не виявилося традиційних ліків.

Шоколад. Фото: скрін youtube
Шоколад. Фото: скрін youtube

Американськими вченими було проведено серію досліджень, які показали, що какао, багате на флавоноїди, здатне покращити ряд показників здоров'я серця. Однак у короткостроковій перспективі. Також було виявлено, що темний шоколад містить багато цих речовин та сприяє розширенню судин.

Тиск. Фото: скрін youtube
Тиск. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Фахівці наголошують, що отримати максимальну користь від темного шоколаду можна лише при щоденному вживанні. Однак їсти його можна зовсім небагато – 2 або 3 шматочки. Якщо перевищувати цю норму, вплив на організм може бути зворотним, зокрема підвищується шанс набрати зайву вагу.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, мама навчила поганому, виходить? Чому полоскання горла може бути небезпечним для здоров'я.

Також наш портал інформував, ефективна профілактика діабету: які овочі та фрукти допоможуть запобігти небезпечній недузі.

Крім того, ми писали, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.