Згідно зі статистикою, людині потрібно на добу випивати близько 2-3 літрів води для нормального функціонування організму. Деякі люди віддають перевагу популярній альтернативі у вигляді мінеральної води, яка вважається кориснішою і безпечнішою, ніж, наприклад, вода з крана. Однак дієтологи вважають, що вона може наробити лиха з організмом.

Мінеральна вода має багато корисних властивостей, наприклад, здатна покращити обмін речовин, нормалізувати роботу травної системи та допомагає покращити стан шкіри, волосся та нігтів.

Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube
Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube

Втім, зловживати нею не рекомендується. Вся справа в тому, що надлишок мінералів у такій воді може стати причиною проблем із нирками та серцево-судинною системою. Саме тому не варто замінювати звичайну питну воду "мінералкою".

Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube
Шкідливість мінеральної води. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також дієтологи рекомендують обережно вживати звичайне газування. Якщо випивати більше 1,5 літра такого напою щодня, то можна спровокувати проблеми з органами шлунково-кишкового тракту. У підвищеній групі ризику люди, які страждають на гастрит або жовчнокам'яну хворобу. За таких проблем зі здоров'ям від газування краще відмовитись.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.