Часник — один із найпопулярніших народних лікарських засобів. Зазвичай його використовують як профілактику від простудних захворювань і вважається, що він допомагає швидше одужати. Так це чи все не більше ніж міф, розповіли у Міністерстві охорони здоров'я України.

У МОЗ наголосили, що численні статті в інтернеті про користь часнику посилаються на різні дослідження про його антибактеріальні та противірусні властивості. Втім, якість таких досліджень низька і робити серйозні наукові висновки на їх підставі не варто. Отже, не можна стверджувати, що часник є ефективним засобом від застуди.

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

У той же час фахівці наголошують, що в часнику багато корисних речовин та вітамінів, зокрема аліцин. Ця рідина, можливо, допомагає організму у боротьбі з бактеріями та вірусами, втім, достовірно це поки що невідомо, адже вчені продовжують вивчати ці властивості.

Часник. Фото: Youtube
Часник. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

У МОЗ додали, що часник не буде зайвим у раціоні, проте слід пам'ятати, що він може і нашкодити організму. Наприклад, людям з рефлюксною хворобою слід бути обережними з часником, адже він може спричинити печію. Також часник може викликати проблеми зі згортанням крові, якщо споживати його разом із ліками, що розріджують кров.

Раніше портал Знай повідомляв, підвищує рівень цукру та провокує ожиріння: який сорт хліба краще прибрати з раціону.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.