Хліб всьому голова. Фраза, яка знайома більшості, якщо не кожному. Насправді не всі сорти хліба позитивно впливають на здоров'я організму, тому їх споживання слід обмежити, а краще відмовитись зовсім. Про це пише medicalanswers.

Медики стверджують, що відмова чи обмеження споживання борошна та хліба дасть оздоровчі ефекти, зокрема виникатиме зниження інсуліну, зниження глюкози, покращення фракції гарного холестерину.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

Натомість експерти радять не повністю відмовлятися від хліба, а лише від продукції з білого пшеничного борошна. Немає ні клітковини, ні поживних речовин, тому відмова від такого хліба дуже позитивно позначиться на бактеріальній флорі кишечника. Білий пшеничний хліб небезпечний тим, що в ньому багато швидких вуглеводів, які сприяють зростанню рівня цукру в крові та жировідкладенню.

Хліб. Фото: скрін youtube
Хліб. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Найкраще зупинити свій вибір на хлібі, який принесе користь організму, наприклад, цільнозерновий буде не зайвим у раціоні, адже допоможе виробити в кишечнику хорошу мікрофлору.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які продукти не можна їсти в стані сп'яніння: улюблені закуски стають небезпечними для здоров'я.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не лише алкоголь: які напої погано впливають на роботу печінки – варто відмовитись, щоб не ризикувати.