У приготуванні маринованих огірків немає нічого складного, але проблеми можуть виникнути вже наприкінці, коли господині раптово виявляють, що їх пересолили. Але врятувати консервацію цілком реально.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ таких випадках не варто викидати огірки. Є декілька простих порад, які допоможуть забрати зайву сіль, щоб можна було насолоджуватися смачною закускою.
Якщо не хочете заморочуватися, можна просто використати пересолені огірки для страв, де це потрібно. Наприклад, додати у вінегрет чи олів'є.
Однак коли огірків багато, так вже не вчиниш. Тому залишається лише змінити розсіл. Потрібно злити попередній та залити новий. Його приготувати просто: до кип'яченої води додаємо всі спеції, крім солі. Але такі огірки можуть швидко забродити, тож слід їх з'їсти якнайшвидше.
Можна поміняти розсіл на більш солодкий, діючи за тією ж схемою. За декілька днів зайва сіль піде, а огірки знову будуть смачними. Маринад з оцетом також допоможе в цій ситуації: на кожен літр води з цукром додавайте половину столової ложки оцту. Нагріваємо та заливаємо огірки.
Якщо ж така неприємність трапилась із малосольними огірками, їх буде досить просто обмити та залити холодною водою. До неї можна додати часник, зелень, спеції за смаком.
Нагадаємо, буде смачно і без шкоди здоров'ю: чим можна замінити сіль – кілька альтернатив
Раніше ми писали про те, що зневірятися рано, все можна виправити за хвилину: як прибрати слід від губної помади з одягу
Як повідомляв Знай.ua, викидаєте найкорисніше: які овочі та фрукти не потрібно чистити від шкірки