У приготуванні маринованих огірків немає нічого складного, але проблеми можуть виникнути вже наприкінці, коли господині раптово виявляють, що їх пересолили. Але врятувати консервацію цілком реально.

У таких випадках не варто викидати огірки. Є декілька простих порад, які допоможуть забрати зайву сіль, щоб можна було насолоджуватися смачною закускою.

Консервація огірків, фото: Знай.ua
Консервація огірків, фото: Знай.ua

Якщо не хочете заморочуватися, можна просто використати пересолені огірки для страв, де це потрібно. Наприклад, додати у вінегрет чи олів'є.

Однак коли огірків багато, так вже не вчиниш. Тому залишається лише змінити розсіл. Потрібно злити попередній та залити новий. Його приготувати просто: до кип'яченої води додаємо всі спеції, крім солі. Але такі огірки можуть швидко забродити, тож слід їх з'їсти якнайшвидше.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Огірковий розсіл, фото cyrillitsa
Огірковий розсіл, фото cyrillitsa

Можна поміняти розсіл на більш солодкий, діючи за тією ж схемою. За декілька днів зайва сіль піде, а огірки знову будуть смачними. Маринад з оцетом також допоможе в цій ситуації: на кожен літр води з цукром додавайте половину столової ложки оцту. Нагріваємо та заливаємо огірки.

Якщо ж така неприємність трапилась із малосольними огірками, їх буде досить просто обмити та залити холодною водою. До неї можна додати часник, зелень, спеції за смаком.

Нагадаємо, буде смачно і без шкоди здоров'ю: чим можна замінити сіль – кілька альтернатив

Раніше ми писали про те, що зневірятися рано, все можна виправити за хвилину: як прибрати слід від губної помади з одягу

Як повідомляв Знай.ua, викидаєте найкорисніше: які овочі та фрукти не потрібно чистити від шкірки