Процес чищення риби приносить мало задоволення, зізнаємося чесно, а деяких людей вивертає лише від одного запаху. Але рано чи пізно будь-якій господині доведеться з цим зіткнутися.

Запах риби на руках і посуді і так залишається надовго, що завдає маси незручностей, а якщо чистити її неправильно, вся луска може розкидатися по кухні. Щоб цей процес пройшов швидко, можна скористатися лайфхаками.

Риба Фото: Youtube
Риба Фото: Youtube

Вода

Рибу від луски легко почистити, якщо робити це в мисці з водою. Таким чином вона не буде розлітатись, а почати краще з хвоста – тоді все піде суцільним шаром.

Окріп

Перед чищенням опустіть рибу в окріп, а потім приступайте до процесу. Можна просто тримати її за хвіст і обдати окропом із чайника.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зрізати одним шаром

Знадобиться дуже гострий ніж, бажано філейний. Робимо надріз біля хвоста і ведемо ножа до голови, зрізаючи шкіру. Не засмучуйтесь, якщо з першого разу не вдасться зрізати все одним пластом, а більше тренуйтеся.

Чищення риби, фото mirhitrostey
Чищення риби, фото mirhitrostey

А ось прибрати рибний запах зі шкіри допоможе лимон, з рота – свіжа петрушка, полуниця чи яблуко. Якщо смердять кухонні поверхні, протріть їх оцтом чи пивом, а якщо одяг – розчин лимонної кислоти, господарське мило чи оцет.

Раніше ми писали про те, що негайно дістаньте з холодильника варення та банани: які продукти в жодному разі не можна зберігати там

Як повідомляв Знай.ua, як усунути неприємний запах із взуття бюджетними коштами: хитрощі, які позбавлять дискомфорту

Також портал Знай.ua писав, як приготувати мандариновий настій для зміцнення нігтів: рецепт і поради щодо застосування