Після закупівель у магазинах багато людей укладають продукти в холодильник, не замислюючись про те, що і де має лежати, яка температура підходить для певної їжі. Telegram-канал "Ложка" поділився правилами зберігання продуктів.

У морозилці за температури близько -18 градусів необхідно зберігати м'ясо, рибу, морозиво, пельмені та інші напівфабрикати, а також гриби та ягоди. На верхній полиці холодильника, де температура становить близько +8 градусів, слід зберігати домашню їжу, готові страви, овочеві та фруктові салати.

Холодильник, скріншот: YouTube
Холодильник, скріншот: YouTube

На другій полиці, де близько +5 градусів потрібно залишати сири, ковбасу, м'ясні та рибні салати. Для третьої полиці (+2 градуси) ідеально підійде незаморожене м'ясо та риба, молочні продукти, морепродукти. Висувні ящики більше підходять для овочів та фруктів, а дверцята для соку, води, вина, яєць та соусів.

Правила зберігання продуктів. Фото: Telegram-канал "Ложка"
Правила зберігання продуктів. Фото: Telegram-канал "Ложка"

При цьому є категорії продуктів, які не можна зберігати у холодильнику. Серед них картопля, морква, оливкова олія, мед, консерви, банани, варення, цибуля та хліб.

Правила зберігання продуктів. Фото: Telegram-канал "Ложка"
Правила зберігання продуктів. Фото: Telegram-канал "Ложка"

Нагадаємо, що не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко та без втрат.

Популярні новини зараз
Кого в першу чергу мобілізують після оновлення даних "З нас деруть три шкіри, цинічно та жорстоко": експерт пояснив, як можна було виправити ситуацію Росія хоче добити українців у липні: астролог попередив про важку небезпеку Синоптики прогнозують нову хвилю спеки в Україні: як вберегтись
Показати ще

Раніше ми повідомляли, що заблищать як нові: як прибрати темний наліт на їдальнях за допомогою натуральних засобів. Метод дуже простий та бюджетний, але максимально ефективний.

Також стало відомо, як позбутися слідів скотчу: п'ять дієвих порад від господарок.