Є люди, які вважають за краще додавати в каву не лише молоко чи вершки, а ще спиртні напої. Вони це роблять у надії зігрітися, поласувати улюбленим напоєм і розбавити його п'янким ароматом. Однак ця звичка завдає великої шкоди організму.

Забудьте про те, що кава знижує негативний вплив спиртних напоїв на організм – це брехня. Таке поєднання призводить до масштабного розладу в роботі нервової та судинної систем людини, про що свідчать дослідження вчених.

Кава, фото tekh-family
Кава, фото tekh-family

Причина в тому, що кава не лише бадьорить, а також підвищує тонус судин та тиск. Алкоголь діє навпаки - має заспокійливі і розслаблюючі властивості, знижує тиск. Таким чином серце працює з подвоєним навантаженням, борючись із реакціями після цих напоїв.

Також не варто вірити в те, що кава здатна протверезити людину після вживання спиртного, це станеться тільки після того, як організм сам очиститься від продуктів розпаду етанолу.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Алкогольне отруєння, фото medlux
Алкогольне отруєння, фото medlux

Зазвичай разом з кавою та алкоголем полюбляють поєднувати цигарки, а це втричі шкодить здоров'ю, а ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою тільки збільшується, так що робити це не рекомендується.

Раніше ми писали про те, не поспішайте купувати нову: як врятувати каструлю, що пригоріла, бюджетні та ефективні способи

Також портал Знай.ua писав, як вивести жирну пляму з одягу за допомогою вівсянки: корисний лайфхак для господарок

Як повідомляв Знай.ua, якщо залишився після "Олів'є": як у кулінарії можна використовувати розсіл від консервованого горошку