Духовку деякі господині використовують так само часто, як і плиту, адже це дуже зручно для приготування страв. Ще такий пристрій має здатність буквально вбирати в себе запахи.

Серед продуктів є ті, що виділяються специфічними та досить стійкими ароматами – риба, капуста, часник та інші. Але необов'язково використовувати дорогу хімію, щоб їх позбутися. Тим більше, якщо змити її неправильно перед приготуванням, це завдасть шкоди здоров'ю. Є корисний лайфхак із використанням натуральних засобів.

Духовка, фото mistergut
Духовка, фото mistergut

Все дуже просто, з такою маніпуляцією впораються усі господині, а натуральні інгредієнти знайдуться на кожній кухні.

Для початку потрібно змішати одну столову ложку соди та одну чайну ложку меленої кориці. Після цього відправити цю суміш в духовку при 180 градусів на 10-15 хвилин.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Кориця / фото: Pixabay
Кориця / фото: Pixabay

Кориця переб'є своїм сильним ароматом інші, що залишилися, наприклад, від риби, і подіє як антисептичний засіб - це стосується і соди. Важливо, що суміш не просто замаскує сторонні, а знищить їх.

За годину духовка готова до повторного використання, і можна не боятися, що запах попередньої страви вплине на нову.

Духовка, фото technodom
Духовка, фото technodom

Раніше ми писали про те, що буде текти так, немов із соковичавлювача: як отримати максимум соку з лимона - 2 простих способу

Як повідомляв Знай.ua, без них не обійтися: які продукти потрібно мати у разі відключення світла

Також портал Знай.ua писав, як правильно забиратися в будинку віником, щоб не вимести удачу: народні прикмети та корисний лайфхак