Виявляється, деякі корисні продукти можуть бути далеко не всім. Наприклад, джерело вітамінів та здоров'я зелений чай може бути шкідливим для деяких категорій людей.

Про це свідчать міжнародні вчені, які провели спеціальні дослідження.

Справа в тому, що довгострокове вживання великих доз екстракту зеленого чаю може бути шкідливим для вашої печінки. Але це стосується далеко обмеженої кількості людей.

Чай, фото marieclaire
Чай, фото marieclaire

"Навчитися прогнозувати, хто постраждає від ураження печінки, потенційно важливо, оскільки існує дедалі більше доказів того, що екстракт зеленого чаю у високих дозах може принести значну користь здоров'ю тим, хто може безпечно приймати його", - говорить Хамед Самават, старший автор дослідження.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Група вчених розглянула вплив зеленого чаю на розвиток раку молочної залози. Було обрано відразу два генетичні варіанти, оскільки кожен відповідає за синтез ферменту.

лікарі / скріншот з відео
лікарі / скріншот з відео

Аналіз показав, що ранні ознаки ураження печінки спостерігалися значно частіше у жінок із однією варіацією генотипу катехол-0-метилтрансферазі.

У середньому ж учасник з генотипом високого ризику UGT1A4, який і вказує на стан вашої печінки, підвищувався як мінімум на 80% після дев'яти місяців вживання зеленого чаю. При низькому рівні генотипу цей фермент збільшувався лише на 30%.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Зелений чай, фото з відкритих джерел
Зелений чай, фото з відкритих джерел

Як швидко і легко позбутися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку

Раніше повідомлялося, що забудьте про молоко та воду: на чому ще можна варити крупи - несподівані альтернативи

Також, як відмити пластикові контейнери для їжі за допомогою копійчаного засобу: є у кожної господині