У сучасному світі більшість українців проводить час у положенні сидячи, і пов'язано це найчастіше з роботою. Це не зовсім корисно, проте можна знизити цю шкоду.

Дослідження вчених говорять про те, що якщо проводити більшу частину свого дня в положенні сидячи, це дуже шкодить вашому здоров'ю. Навіть якщо ви регулярно займаєтесь спортом.

Однак, як виявилось, це завжди можна виправити. Фізіологи з Колумбійського університету говорять про те, що лише п'ять хвилин ходьби кожні півгодини можуть значно компенсувати одні з найжахливіших наслідків. Усього п'ять хвилин, і все буде гаразд.

Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube
Офісні працівники. Фото: скриншот Youtube

Крім того, якщо це робити, тоді у вас значно знизиться рівень цукру в крові, а також тиск буде в нормі.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Вчені періодично вимірювали рівні настрою в учасників, рівень втоми та когнітивних здібностей. Всі режими ходьби навіть протягом кожної години призводили до того, що втома кудись випаровувалась, а настрій людей ставав у рази кращим.

Спробуйте скористатися цими порадами, щоб значно зробити свій день кращим, а через роки організм скаже вам тільки спасибі. Все тому, що сидячий спосіб життя має накопичувальний ефект, і перші симптоми з'являються далеко не відразу.

Дистанцiйна робота, скрін: YouTube
Дистанцiйна робота, скрін: YouTube

Крім такого способу життя, фахівці радять ще звернути увагу на своє харчування, яке також може стати причиною.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Офіс, скріншот: YouTube
Офіс, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що з яких продуктів варто почати день, щоб схуднути: варіанти для смачного та корисного сніданку

Раніше повідомлялося, що хворіти скасовується: напій, який захистить від небажаних вірусів і підбадьорить

Також, як швидко очистити картоплю в мундирі за секунду: спосіб, який заощадить час та зусилля