Музика не просто приносить людині задоволення, але і може бути корисною для здоров'я. Експерти розповіли, для чого потрібно приділяти цьому занять хоч півгодини на день.

Це нове дослідження вчених із університету Белграда в Сербії.

Справа в тому, що прослуховування музики протягом півгодини на добу значно зміцнює ваше серце, яке за останній рік і так витримало безліч випробувань.

Навушники: джерело: відео з YouTube
Навушники: джерело: відео з YouTube

Музика є ще одним видом терапії, таким самим, як і ліки. Це доступно, ефективно, а також значно знижує неприємні симптоми після перенесеного інфаркту. Тобто це може вас позбавити болю в грудній клітці.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Якщо всього протягом 30 хвилин на день слухати свої улюблені аудіозаписи, тоді значно зменшиться ваш біль у серці та тривожність. Цінність такої терапії в тому, що вона не вимагає жодних фінансових витрат, і практично також знижує ваше занепокоєння, як і седативні препарати.

Atlas Weekend, фото: Знай.uа
Atlas Weekend, фото: Знай.uа

Автори цього дослідження знайшли 350 добровольців, які зіштовхнулися у своєму житті з інфарктом та стенокардією у Сербії. Результати вийшли вкрай позитивними.

Спостерігали за цими людьми близько 7 років, і у них у всіх спостерігалося зниження рівня болю і тривожності. Показники знизилися відразу на третину, а рівень болю відразу на 25%, якщо порівнювати із групою, яка отримувала традиційне лікування.

Навушники: джерело: відео з YouTube
Навушники: джерело: відео з YouTube

Нагадаємо, що з яких продуктів варто почати день, щоб схуднути: варіанти для смачного та корисного сніданку

Раніше повідомлялося, що хворіти скасовується: напій, який захистить від небажаних вірусів і підбадьорить

Також, як швидко очистити картоплю в мундирі за секунду: спосіб, який заощадить час та зусилля