Відварена картопля в мундирі буде кориснішою, ніж очищена, оскільки переважно саме в шкірці знаходяться корисні речовини цього коренеплоду.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ шкірці містяться незамінні вітаміни та мікроелементи, які не втрачають своїх якостей навіть при термічній обробці. Крім того, картоплю в мундирі частенько готують для салатів - "Олів'є", "Вінегрету", окрошки та інших страв.
Господині знають, який мінус є у цього способу приготування картоплі - шкірка досить погано знімається, і це велика проблема, якщо потрібно почистити багато овочів. І коли довкола киплять інші процеси готування, зовсім не хочеться витрачати час на таку справу.
Але існує один дієвий спосіб, який полегшить процес чищення картоплі, а заразом і життя багатьох господинь.
Все дуже просто: перед тим, як занурити картоплю у воду, потрібно зробити на кожній круговий надріз. Це є ключовим моментом. Вже після того, як овоч буде готовий, дістаньте його та перекладіть у крижану воду на 10 секунд.
Після такої процедури шкірка немовби піднімається, тим самим легко знімається з відварених овочів. Знадобиться лише один рух руки.
Раніше ми писали про те, як ефективно очистити столові прибори за копійки: маленька та бюджетна хитрість
Як повідомляв Знай.ua, кава з вершками – користь чи шкода: дієтологи порадили, як не нашкодити своєму здоров'ю
Також портал Знай.ua писав, як очистити ванну від жовтизни за допомогою соди та лимонної кислоти: ефект не гірший, ніж від магазинної хімії