Підвищена витрата палива у зимовий час – звична справа для водіїв. Втім, автомобільні експерти виділяють кілька лайфхаків, які дають змогу заощадити пальне. Про це пише портал "Твоя машина".

Перше на що потрібно звернути увагу – прогрів двигуна. У багатьох випадках достатньо прогрівати двигун не 5 хвилин, а 2-3 хвилини. Але важливо не наживати "газ у підлогу" та кілька кілометрів їхати на невисокій швидкості. Це потрібно, щоб двигун досяг "робочої" температури.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Другий момент – очищення автомобіля. Сніг на даху та капоті зменшує аеродинаміку, що збільшує опір повітря і як наслідок витрата пального стає більшою.

По-третє, потрібно регулярно перевіряти тиск у шинах. У холодну пору року тиск знижується, що призводить до збільшення опору під час їзди та відповідно до підвищення витрати палива.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

Також водіям слід пам'ятати про не дуже поширений, але ефективний спосіб захисту свого залізного коня в зимовий період - автомобільну ковдру. Цей винахід можна використовувати, залишаючи машину на ніч на вулиці. Вранці доведеться докладати помітно менше зусиль, щоб довести двигун до робочої температури.

Раніше портал Знай повідомляв, як уникнути замерзання дверей автомобіля під час морозів: ці поради допоможуть вам уникнути наслідків.

Також наш портал інформував, ніколи не робіть цього: топ речей та продуктів, які не можна забувати в машині під час морозу.

Крім того, ми писали, оголюємо дроти та одягаємо рукавички: як зарядити автомобільний акумулятор за допомогою повербанку.