Посуд та столові прибори, які ми використовуємо у повсякденному житті, зазвичай відрізняються від тих, якими ми сервіруємо святкові столи до приходу гостей. Але це зовсім не означає, що потрібно забути про їхню обробку, оскільки з часом їм властиво зношуватися.

Всім відомо, що особливою практичністю славляться ложки та вилки саме з нержавіючої сталі. Їм непідвладна корозія, проте неприємного нальоту не уникнути при частому використанні.

Є маленька хитрість, яка допоможе його позбутися, і вона користується великою популярністю серед досвідчених господинь. Працює чудово, а коштує копійки.

Чистка столових приборів, omscollectionukraine
Чистка столових приборів, omscollectionukraine

Як очистити столові прибори від нальоту

Для початку потрібно налити приблизно 2 літри води в глибоку каструлю або іншу зручну ємність. Далі засипати по 2 столові ложки соди і солі. Поставити на вогонь та кип'ятити столові прибори протягом 20-30 хвилин. Після цього слід ложки і вилки промити під проточною водою.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Зазвичай після першого разу будь-який, навіть стійкий наліт зникає, але за необхідністю процедуру можна повторити. Цей спосіб підходить для нержавіючої сталі, а ось для інших матеріалів існують інші.

Чистка столових приборів, mirhitrostey
Чистка столових приборів, mirhitrostey

Нагадаємо, доведеться викинути: яка ознака вказує на те, що авокадо згниє вже через кілька годин

Раніше ми писали про те, як уникнути замерзання дверей автомобіля під час морозів: ці поради допоможуть вам уникнути наслідків

Як повідомляв Знай.ua, сухість в очах і ламке волосся: як дізнатися, чи достатньо вітаміну А в організмі