Діти часто отримують різні поранення під час своїх ігор, але і з дорослими це теж трапляється. Ви можете полегшити біль при шишці або болючій припухлості після удару собі та потерпілому самостійно.

Деякі забиті місця не вимагають втручання лікаря, а від того, наскільки швидко буде надано першу допомогу після удару по голові, залежить, як швидко зникне шишка.

Насамперед, якщо це відкрита ранка, її варто обробити перекисом водню або іншим антисептиком, накласти пластир. У разі, коли це забій - прикласти лід чи будь-яку заморозку, попередньо обернувши тканиною.

Лід, фото ochkov
Лід, фото ochkov

При сильному болю, нудоті, запамороченні, відсутності реакції зіниць світ потрібно терміново звертатися до лікаря. Ці симптоми можуть говорити про струс мозку.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як швидко прибрати шишку на лобі

Якщо після маніпуляцій з льодом припухлість не пройшла, можна скористатися народними методами:
  • Натерти на дрібній тертці сиру картоплю, загорнути в марлю і прикласти до забитого місця. Тримати півгодини. Повторювати двічі на день.
  • Лист подорожника або капусти промити, трохи відбити до появи соку, прикладати на 10 хвилин кілька разів на день.
  • Намалювати на місці забитого місця йодову сіточку за допомогою ватної палички. Повторювати двічі на день.

Забій голови, ukr.media
Забій голови, ukr.media