Новий рік багато хто чекає не лише для того, щоб відзначити свято та отримати свої подарунки, а ще щоб поласувати цитрусами, адже взимку якраз стартує сезон мандаринів. Полиці магазинів буквально ломляться від їхнього достатку, але не завжди попадаються солодкі та стиглі.

Кислі мандарини можуть цілком зіпсувати враження від свята, на яке так сильно чекають діти, а дорослим шкода даремно витрачених грошей. Але вихід із ситуації є – цитруси дуже легко можна зробити солодкими.

Мандарини, скріншот: YouTube
Мандарини, скріншот: YouTube

Як "виправити" кислі мандарини

Таким хитрим способом користуються у Японії.

Потрібно всього лише опустити неочищені мандарини в глибоку ємність і залити гарячою водою, проте температура не повинна бути занадто високою або низькою - щось середнє, близько 40 градусів.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

У такому положенні їх слід залишити приблизно на 10 хвилин, трохи просушити і після насолоджуватися результатом – цитрусові стануть солодкими та соковитими, а неприємна кислота піде.

Якщо описаний спосіб не допоміг, можна додатково залишити мандарини в мисці з льодом ще на декілька хвилин - завдяки різкому охолодженню вони точно стануть солодкими.

Мандарин
Мандарин

Раніше ми писали про те, як продовжити "життя" новорічної ялинки, щоб вона не обсипалася за тиждень: кілька простих правил

Як повідомляв Знай.ua, 3 поради, як не луснути на свята від страв: і зайвого не наберете, і почуватиметеся добре

Також портал Знай.ua писав, емоційне переїдання на фоні стресу: як подолати шкідливу звичку - корисні поради від лікаря