За останні кілька місяців українці зрозуміли, що тепло в батареях може бути не завжди. Тепер ми повинні розуміти, що знання – сила, яка допоможе пережити негаразди. А щоб зігрітися, потрібне не лише тепло від радіатора чи газової комфорки, необхідно стежити за своїм харчуванням.

У холодну пору року наш організм, щоб себе обігріти, витрачає надто багато енергії. Щоб компенсувати її недолік, ми починаємо їсти більше солодощів та жирної їжі, але тепліше чомусь не стає.

Один із українських телеканалів у своєму ранковому шоу випустив сюжет, у якому детально пояснили, що треба їсти, щоб не мерзнути у мінусову погоду.

Українці на вулиці, фото: Знай.ua
Українці на вулиці, фото: Знай.ua

Лікарі кажуть, що солодощі роблять нас сприйнятливішими до інфекцій. А дієтологи застерігають: саме через надмірне вживання солодкого та іншої шкідливої ​​їжі ви не тільки ще більше замерзнете, але й отримаєте в "подарунок" ще кілька зайвих кіло.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб поїсти, зігрітися і не розповніти, експерти радять корисні продукти, що зігрівають. Капуста, помідори та м'ясо – всі ці продукти не лише гріють, а й чудово поєднуються між собою. Картопля включає велику кількість калію, який покращує роботу кровоносної системи, що перешкоджає замерзанню ніг та рук.

Відомими продуктами, які сприяють зігріванню, є спеції та прянощі. Вони містять речовини, які дратують харчові рецептори і активно стимулюють кровообіг.

А ще в холод організм краще засвоює їжу, що пройшла теплову обробку. Тому в меню обов'язково має бути гаряча їжа: супи, тушковане м'ясо та овочі. І не забувайте про нагріви, що зігрівають: теплий чай або кава допоможуть швидко зігрітися.

Як правильно провітрювати квартиру взимку, щоб не випустити все тепло: прості, але ефективні правила.

Раніше повідомлялося, як робити вологе прибирання, щоб позбутися пилу в будинку надовго: корисний лайфхак.

Також, як пом'якшити постільну білизну під час прання без спеціальних засобів: спатимете, немов на пір'ї.