Процес вибору риби для подальшого приготування дуже важливий, до нього потрібно підійти з великою відповідальністю, а ще зі знанням, як з усього прилавка купити найсвіжішу.

Від цього залежить, наскільки смачною та безпечною для здоров'я буде ваша вечеря.

Риба. Фото: скрін youtube
Риба. Фото: скрін youtube

Насамперед рекомендується оглянути очі. Вони повинні бути ясними і злегка виступаючими, а ось каламутні та запалі говорять про те, що рибка не першої свіжості. Далі йдуть зябра. Краще вибирати продукт з червоними або рожевими, уникайте риб з тьмяними, сірими зябрами. Луска повинна блищати і міцно сидіти до тулуба, якщо ви бачите тьмяну або лущиться - значить риба стара.

Далі йде оцінка запаху. У свіжої риби він м'який, чистий і віддає сіллю, а у поганої - сильний і неприємний рибний запах. Також свіжа риба не повинна мати аміакоподібного чи різкого запаху.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Також не буде зайвим перевірити пружність та текстуру. Для покупки краще вибрати ту рибу, яка на дотик буде м'ясистою та еластичною, а при натисканні пружно відходитиме і не залишатиме видимих ​​вм'ятин. Якщо перед вами м'яка риба з кашеподібною чи слизовою м'якоттю, від неї краще відмовитися. Це ознаки псування.

Чищення риби, фото mirhitrostey
Чищення риби, фото mirhitrostey

Варто зазначити, що несвіжа риба може спровокувати отруєння, тому не варто вірити продавцям на слово, краще перевіряйте продукт самостійно.

Нагадаємо, що ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого холодильника.

Раніше ми повідомляли, як зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок.

Також стало відомо, що гарячий чай допоможе в спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво.