Що робити, якщо потрібно без холодильника зберегти свіжість сирого м'яса

Зберігання їжі – особливо актуальна влітку проблема. Особливо, коли світла немає по 18 годин на добу і холодильник не встигає охолодитися.

Листя кропиви

2–3 дні матимете свіже м'ясо, укутавши і переклавши його свіжим листям кропиви. Потім слід замотати у вологий рушник і покласти в емальований посуд. Кропиву можна замінити листям горіхового дерева, хрону, полину.

Маринад

Якщо немає холодильника, замаринуйте м'ясо. Свіжі можна зберігати 2-3 дні, загорнувши в полотняну серветку, змочену оцтом, і поклавши в прохолодне місце. Або натерши лимонним соком і поставивши в скляному або емальованому посуді в прохолодне місце. Добре зберігається м'ясо у насиченому розчині солі. Можна нарізати його шашличними шматками, натерти сіллю, скласти в каструлю і поставити в прохолоду.

Популярні новини зараз
Воздвиження 14 вересня: що заборонено їсти, чому не можна йти в ліс і кого треба почастувати пивом Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне В Україні дорожчає "блакитне паливо": що буде з тарифами для населення Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Саліцилова кислота

Також свіже м'ясо можна зберегти кілька днів у полотняній серветці, просоченій розчином саліцилової кислоти (чайна ложка на 0,5 л води). Перед приготуванням ретельно промивають холодною водою. Фарш не зберігайте більше 10-12 годин. Готові продукти з нього лежать набагато довші.

Буває, що м'ясо полежить у закритому пакеті та "задихнеться". Тоді його слід промити і замочити у розчині лимонного соку або столового оцту.

Нагадаємо, що ці види літнього взуття пошкодять м'язи та кістки ваших ніг: як вибрати найкраще.

Раніше ми повідомляли, що захистіть свого залізного коня: як уберегти авто від перегріву.

Також стало відомо, що голову щодня краще не мити: перевірте, чи правильно ви це робили.