Чорні речі – це класика, а все тому, що він поєднується з усіма кольорами, допомагає створювати як повсякденний, так і вечірній образи, а також візуально робить фігуру більш підтягнутою. Не останню роль грає психологія кольору - вважається, що чорний надає почуття впевненості та рівноваги. Нарівні з яскравим кольоровим одягом, чорний теж має властивість тьмяніти.

Щоб зберегти первозданний вигляд своїх темних речей, по них потрібен відповідний догляд.

Дотримуючись нескладних правил, якими поділився один із українських фешн-блогерів, можна продовжити життя улюблених предметів гардеробу.

Чорні речі, кадр з відео
Чорні речі, кадр з відео

Чому пропадає колір

Усі тканини з часом втрачають насиченість кольору, оскільки жодна річ не розрахована на вічний термін служби. Однак деякі матеріали заслужили звання зносостійких: чорний синтетичний одяг довше збереже насиченість у порівнянні з натуральними, пористими тканинами.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка Українка була в шоці від харчування в школі – таке і свиням соромно давати Увага на квитанції: українців попередили про платіжки за комуналку "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

На насиченість одягу можуть вплинути умови зберігання, а також те, як людина стирає та сушить речі чорного кольору. Вплив сонячного проміння згубно впливає на чорний колір, оскільки ультрафіолет здатний прискорити процес вицвітання. Тепло також небажане для чорних тканин, як і попадання прямого сонячного кольору: якщо шафа розташована в безпосередній близькості від джерела тепла, речі рекомендується перекласти в більш прохолодне місце.

Чорні речі, скріншот: YouTube
Чорні речі, скріншот: YouTube

Сортування

Всім відомо правило, що чорний одяг необхідно прати виключно із чорного. Нове доповнення до цієї істини говорить: потрібно відокремлювати різні типи тканин один від одного, перш ніж відправити їх у пральну машинку. Щільні вироби - наприклад, джинси - краще прати окремо від речей, які мають властивість скочуватися, тому що «важкі» тканини можуть зашкодити більш тонкі. Делікатні тканини найкраще поміщати в сітчастий мішок, який запобігатиме пошкодженню та зміні структури виробу.

Холодна вода

Прийнято вважати, що гаряча вода набагато ефективніша у боротьбі з плямами та забрудненнями, проте для яскравих та чорних речей холодна вода вважається оптимальним варіантом. Тестування довело, що тепла вода сприяє швидкому вицвітанню чорного одягу, про це говорить фахівець із розробки пральних систем Стівен Хеттінгер.

Температура води, що рекомендується, при пранні темних речей будь-якої якості дорівнює 30°C. При цьому необхідно звернути увагу на засоби, які підходять для використання у холодній воді, оскільки деякі порошки можуть діяти виключно за високої температури.

Чорні речі, скріншот: YouTube
Чорні речі, скріншот: YouTube

Часті прання

Дуже добре – також погано щодо чистоти чорних речей. Дерматолог Енні Гонсалес стверджує, що за відсутності сильних забруднень та запаху темний одяг не варто прати після першого носіння:

- футболки можна надіти 2-4 рази перед пранням;

- джинси – 5;

- виняток для нижньої білизни, що рекомендується прати щодня.

Ще один вихід із ситуації: можна замінити прання на точкове очищення речей - це стосується незначних плям або бризок на одязі. Тобто, якщо на футболці з'явилася маленька крапелька соусу, найкраще відразу ж прати її вручну і висушити.

Увага на етикетку

Якщо людина не знає, як правильно доглядати свої речі, їй на допомогу прийде маленька біла етикетка, яка пришита на виворітному боці виробу. Якщо символи, намальовані в інструкції, викликають ще більше питань, перевірте їх значення, щоб чорна річ якомога довше радувала власника своїм приємним зовнішнім виглядом.

Чорні речі, скріншот: YouTube
Чорні речі, скріншот: YouTube

Вивертання речей

Ця процедура допоможе запобігти вицвітанню одягу, оскільки зовнішня сторона буде захищена. Це особливо актуально для речей з принтами, нашивками та малюнками. Також вивертання допоможе очистити важкодоступні ділянки виробу та шви, де накопичується найбільше бруду та поту, якщо справа головним чином стосується шкарпеток або футболок.

Нагадаємо, чому досвідчені садівники не викидають апельсинову шкірку - здивуйте сусідів, розкидавши її по грядках.

Раніше повідомлялося, вчені назвали три ранкові звички, які шкодять вашому здоров'ю.

Також, зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок.