Для наших шановних і дорогих читачів, які вже не знають, чим себе зайняти після завершення збирання на дачній ділянці, є дуже корисна інформація щодо зберігання врожаю. Дійсно, дуже банальна тема, але буде прикро, якщо не вдасться зберегти все, що було нажито важкою працею.

Дуже важливо, особливо для дачників, не лише зібрати багатий урожай, а й знати, як правильно його зберігати, а особливо в домашніх умовах.

Своїми рекомендаціями поділився один із українських блогерів-городників, який постійно ділиться свіжими порадами у мережі YouTube.

За його словами, ранні сорти овочів краще їсти або готувати одразу, а ось зберігати – середні та пізні сорти.

Кабачки, фото cesmak
Кабачки, фото cesmak

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Кабачки та гарбуз

Насамперед варто поговорити про овоч, який часто залишається у вересні та жовтні просто гнити у тазиках або просто на ділянці – про кабачків. Їх спеціаліст, разом із гарбузами, радить зберігати при вологості від 80 до 85% при температурному "коридорі" 0…+5 градусів. Приміщення рекомендують провітрювати один раз на 2-3 дні.

Кабачки та гарбуза не повинні торкатися один одного, їх потрібно розміщувати подалі від усіх інших плодів. Найкраще ці культури зберігаються в піску або тирсі.

Якщо кабачки та гарбузи лежатимуть сухими, є шанс зберегти їх до весни. Звичайно, при виконанні температурних умов.

Морква, фото: Znaj.ua
Морква, фото: Znaj.ua

Морква

Невибаглива у вирощуванні морква може завдати чимало клопоту у процесі зберігання. Коренеплоди часто псуються та загнивають. Крім того, є високий ризик ураження грибковими хворобами.

Слід дотримуватися простих, але важливих правил зберігання моркви. Як захистити моркву від хвороб та яке місце вибрати для зимівлі.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Насамперед моркву важливо правильно зібрати. Коренеплоди слід ретельно висушити на свіжому повітрі і потім приступати до підготовки до зберігання. Надмірна вологість – основна причина появи гнилі та грибкових спор.

7-10 днів після збирання морква повинна пролежати у прохолодному приміщенні з температурою повітря +10+14 °С. Тільки після цього коренеплоди переносять у льох чи підвал.

Нагадаємо, хризантеми цвітимуть довше: що робити з квітами восени.

Раніше повідомлялося, є ризик викликати серйозне лихо і навіть хвороби: чому не можна викидати хлібні крихти у сміття.

Також, чому кожен повинен завести на підвіконні кактус: на що здатні "колючі друзі".