Картопля — це той коренеплід, без якого не обійдеться жоден українець, бо він використовується в різних стравах.

З цього овочу можна приготувати суп і пюре. Він є частиною інших складніших страв. іноді можна картоплю просто посмажити. Але проблема в тому, що взимку його треба десь зберігати до чергового врожаю. На початку осені українці копають картоплю, а потім залишають десь у підвалі чи льоху, але є проблема — він може прорости.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Як тільки ви викопали картоплю, якщо ви цим займаєтеся, її потрібно ретельно просушити - при сухій та теплій погоді це можна зробити прямо на городі, якщо ґрунт піщаний; якщо погода волога - тоді робіть це під навісом або ж у сараї. Після чого кілька тижнів, для "зміцнення" шкірки, в один шар викладайте картоплю на газету, щільний папір або картонний ящик з вентиляцією. Умови прості – темне прохолодне місце, температура не більше 15 градусів.
Наприкінці пошкоджені бульби відкладайте окремо.

Картопля. Фото: Youtube
Картопля. Фото: Youtube

Що стосується зберігання - місце, де ви складуватимете картоплю, має бути з температурою 2-4 градуси - не більше і не менше. Вологість повітря – 80-90%. Світло потрапляти туди не повинно взагалі. Картопля не повинна контактувати з бетоном, цеглою, із залізом чи іншими "шкідливими" поверхнями. Найкраще в цій ситуації впорається дерев'яний ящик.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Картопля не повинна "потіти", тому там має бути вентиляція. Коли почнеться відлига, то льох чи підвал краще провітрювати.

Нагадаємо, навіщо змішувати мед з оцтом: секретний лайфхак, який потрібно взяти на озброєння

Як повідомляв "Знай.uа", обережно, гриби: як зібрати не отруйні та правильно їх приготувати без шкоди для здоров'я

Знай.ua писав, приживуться всі саджанці: як правильно висаджувати полуницю восени