Є продукти, які залишають бруд та розлучення на унітазі. Не складно здогадатися, що такі "сливи" призводять до засмічення. Постійні "побачення" непотрібної чи зіпсованої їжі з унітазом є дуже небезпечними для останнього. Причому люди кидають туди все – заварку, рис, макарони, супи, каші.

Ну про підгузки і говорити не будемо - це найвища нерозсудливість. Надлишок їжі у стічних водах викликає гниття і навіть порушує роботу каналізаційних очисних споруд.

У "перших" стравах, у супі чи борщі є великі шматки м'яса та овочів, які можуть призвести до засмічення. Тоді вже піднімуться всі відходи, що були раніше в трубах.

Один із українських блогерів, який часто ділиться у мережі YouTube лайфхаками, розповів, що категорично не можна викидати в унітаз.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Кавова гуща. Вона шкодить сантехнічним трубам, вони швидко забиваються та зношуються. Особливо небезпечною є кавова гуща для чавунних труб.

Розчинник. Сантехніки не радять цього робити, бо знову ж таки може пошкодитися емаль.

Масло. Цей жир осідає на стінках, згодом накопичується, що звужує просвіт і призводить до засмічення.

Туалетний папір. Виробники роблять туалетний папір із різних матеріалів. Але не всі вони навіть наполовину розчиняються у воді, тому є високий ризик того, що заб'ється каналізація. Впоратися поодинці з проблемою буде складно, доведеться викликати сантехніка і платити чималу суму, щоб усунути засор.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Окріп. Експерти не радять це робити, оскільки ви можете пошкодити емаль. Зливаючи гарячу воду в унітаз, а потім холодну емаль різко розшириться, а потім зменшиться в об'ємі, що спровокує тріщини. В результаті вам доведеться міняти унітаз.

Нагадаємо, відлякують кавалерів та притягують бідність до своєї власниці: речі, які категорично не можна носити у жіночій сумочці.

Раніше повідомлялося, навіщо ковбасу обливати окропом – цей лайфхак полегшить вас життя.

Також, це повинен знати кожен квітникар: як правильно вирощувати астру.