Навіть незважаючи на те, що є величезна кількість "порад", як прибрати з унітазу будь-які забруднення - досвідчені люди знають, що необхідно використовувати суміш із прального порошку та шампуню. У цих процедурах багато користі.

Необхідно розуміти, що шампунь – це альтернатива спеціальним засобам для чищення унітазу, які можуть бути дорогими чи недоступними.

Шампунь містить речовини, що руйнують жир, білок та вапно, які можуть утворюватися на поверхні унітазу. Шампунь також аромат, який нейтралізує неприємні запахи у туалеті.

Про цей лайфгак розповіла одна з українських блогерок, яка сама користується таким методом очищення.

Пральний порошок, фото epicentrk
Пральний порошок, фото epicentrk

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Для того, щоб скористатися цією порадою, потрібно налити трохи шампуню та лимонної кислоти в унітаз і розподілити його по стінках. Потім потрібно почекати 10-20 хвилин, щоб шампунь подіяв.

Після цього потрібно пройтися йоржиком по унітазу та змити водою. Також можна налити трохи шампуню в ємність для йоржика, щоб він теж був чистим та ароматним.

Для очищення унітазу підходить будь-який тип шампуню, але краще використовувати той, який вам не підійшов для миття волосся або купили спеціально для цього. Не варто витрачати дорогий чи якісний шампунь на таку процедуру.

Унітаз, скріншот: YouTube
Унітаз, скріншот: YouTube

Ще один, не менш ефективний спосіб очищення унітазу - пральний порошок, навіть найдешевший. Використовують його так: спочатку потрібно злити воду в унітазі, щоб стінки сантехніки були вологими.

Порошок насипаємо на стіни, поступово розподіляючи. Потрібно приблизно половина склянки. До вологих стін він прилипне швидко. Все залишаємо все на пів години, щоб порошок встиг зробити свою справу. За цей час частинки, що відбілюють, які є у складі, зроблять свою справу.

Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube
Як відмити унітаз. Фото: скрін youtube

Через пів години добре трьома все щіткою, особливо ретельно проходимося там, де є наліт і забруднення.

Вже після першого чищення сантехніка стане світлішою, хоча сліди від іржі можуть залишитися.

Під час другого чищення порошок слід залишити на внутрішній поверхні унітазу на всю ніч. Після чищення вранці навіть старі сліди від іржі зникнуть.

Для профілактики господині радять щовечора насипати жменю порошку в унітаз, а вранці швидко все промивати йоржиком. Завдяки такому чищенню наліт не утворюватиметься ані на стінках, ані в коліні.

Нагадаємо, як правильно висаджувати хризантеми восени: колір буде пишний і яскравий.

Раніше повідомлялося, що потрібно просто намазати кришку банки: секретний лайфхак, який збереже відкриту консервацію.

Також, не зіпсує, а лише покращить: чому кавун корисно посипати сіллю, пояснення дієтолога.