Мрія не лише господарів будинку, а й кожного відповідального мешканця приміщення, щоб у туалеті добре пахло та унітаз був білим, ну чи хоча б чистим. Ми не відкриємо секрет, коли скажемо, що цього можна досягти, потрібно лише його чистити, не допускаючи появи потік іржі та вапняного нальоту.

Можна унітаз очистити за допомогою шматочків мила, але на цьому арсенал досвідчених господарок не вичерпується. Видалити потіки та іржу з поверхні унітазу можна за допомогою 9% столового оцту.

Про це розповіла одна з українських блогерок, яка частенько ділиться корисними побутовими порадами у мережі YouTube.

Унітаз, скріншот: YouTube
Унітаз, скріншот: YouTube

Налийте оцет (розбавляти водою не потрібно) в ємність з пульверизатором, розсійте на проблемну ділянку, залиште на якийсь час, почистіть.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Другий варіант – насипати в бачок харчову соду. Вона запобігає утворенню іржавих патьоків. Мінус способу в тому, що насипати соду в бачок потрібно регулярно. До того ж, цей спосіб більше підходить для профілактики.

Унітаз, скріншот: YouTube
Унітаз, скріншот: YouTube

Ще один "класичний" спосіб - застосування лимонної кислоти. Щоб видалити свіжіші плями в унітазі, насипте на жовті відкладення порошок лимонної кислоти. Опустіть кришку та залиште засіб на 2-3 години. Після цього протріть забруднення йорщиком і ретельно змийте водою.

Також добре підійде для очищення звичайний лимон – завдяки йому унітаз "пускатиме зайчика" від чистоти.

Нагадаємо, вдвічі швидше: спосіб, який відчутно заощадить час при прасуванні речей.

Раніше повідомлялося, компот з аґрусу, який охолодить влітку та порадує взимку: копійчаний рецепт консервації.

Також, обіцяють зарплату до 75 тисяч гривень: студентам показали найкращі вакансії у Києві, готові взяти без досвіду.