Дуже невдячна робота - миття унітазу, яка багатьом з нас не приносить задоволення. Тим не менш, не варто впадати в депресію, є звичайні речі, які завжди під рукою.

Цими домашніми предметами можна подолати навіть дуже стійкі плями - найприкольніше, що це дуже незвичні способи, які піднімуть настрій.

Цими лайфхаками поділився один із українських блогерів, який часто публікує круті поради у мережі YouTube.

Єршик для унітазу, скріншот: Youtube
Єршик для унітазу, скріншот: Youtube

Унітаз важливо чистити від нальоту регулярно, та головне - правильно

Плями на унітазі або навколо нього можуть бути викликані трьома основними причинами: розмноженням бактерій, твердою водою або дуже довгою перервою між чищенням.

Популярні новини зараз
У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям
Показати ще

Видалення плям з унітазу може бути особливо важким, якщо довгий час нехтували прибиранням, згодом накопичуються плями, і видалити їх важче.

Унітаз, скріншот: Youtube
Унітаз, скріншот: Youtube

Золоте правило чищення

Працівники клінінгових компаній знають "золоте правило" видалення плям на унітазі - використовувати нелужні засоби. Більшість плям на унітазах з'являються в місцях із жорсткою водою, тому важливо пам'ятати, що відбілювач не працює, і вам потрібно використовувати продукт на основі кислоти, такий як засіб для видалення вапняного нальоту.

Відбілювач не ліквідує нальоту, але знебарвлює його. Тому плями на унітазі знову швидко з'являються, хоч насправді вони ніколи не зникали.

Унітаз
Унітаз

Як позбутися вапняного нальоту назавжди

Щоб переконатися, що вапняний наліт зник назавжди, професіонали рекомендують використовувати білий оцет, щоб зробити власний потужний, але натуральний засіб для чищення.

Рецепт натурального засобу для унітазу

Засипте содою плями на унітазі та залиште соду на плямах на 15 хвилин, потім залийте все білим оцтом. Це викликає реакцію шипіння, яка активує кислоту і допоможе зруйнувати найстійкіші відкладення вапняного нальоту.

Приблизно через 10 хвилин ретельно вичистіть унітаз губкою.

Після того, як ви це зробите, кілька разів злийте воду, щоб змити все це. Якщо це не допоможе і якісь застарілі сліди все ж таки залишаться, ви можете спробувати лимонний сік, тому що кислий розчин може допомогти видалити найстійкіші плями, а також надати приємний запах вашому туалету.

Чищення унітазу, фото cpykami
Чищення унітазу, фото cpykami

Рецепт порошку для унітазу

Також професійні клінери радять виводити непривабливі коричневі плями в туалеті за допомогою спеціального порошку для туалету, використовуючи лимонну кислоту та соду.

Для цього потрібно взяти дві великі ложки соди, одну велику ложку лимонної кислоти і додати трохи ефірної олії чайного дерева, оскільки це антибактеріальний засіб. Необхідно змішати всі компоненти та вилити прямо в унітаз. Після цього залишити все на 20 хвилин, а потім злити воду. Від плям не залишиться й сліду.

Ще один трюк, який був популярний в Інтернеті багато років, полягає у використанні Coca-Cola для чищення вашого туалету. Ми всі знаємо, що занадто багато кіл може бути шкідливим для ваших зубів, але інгредієнти, що стоять за цією проблемою, насправді роблять її чудовим рішенням для очищення туалету. Вона може видалити нарости та плями з унітазу.

Нагадаємо, гроші притягуватимуться, як магніт до заліза: що потрібно робити із сіллю раз на місяць, щоб розбагатіти.

Раніше повідомлялося, дочекаєтеся хмаринок і знайдіть футболку: топ-лайфхакі, які допоможуть очистити ваші вікна.

Також, простий спосіб позбутися найстарішого нальоту на улюбленій сковороді: чим же "врятуватися".