Українці активно роблять запаси на зиму, але не лише консервації, а ще й зелені. У холодну пору року гарний пучок того ж шпинату нелегко дістати, а так він завжди буде під рукою.

Шпинат дуже корисний, адже насичує організм залізом та багатьма вітамінами, що дуже актуально для зими, тому така заготівля однозначно стане в нагоді.

Морозилка, фото apostrophe
Морозилка, фото apostrophe

Спочатку шпинат потрібно добре промити, а потім висушити паперовими рушниками. Це важливий процес, адже якщо його не просушити, листя може набути коричневого кольору при розморожуванні. Також господаркам рекомендують різати зелень, щоб її зручніше було фасувати в пакети.

Пощастило, якщо є вакууматор, який ідеально підходить для заморожування всіх продуктів. Крім того, є спосіб заготівлі шпинату у формах для льоду. Однак для цього зелень потрібно дуже дрібно різати, а взимку – кидати кубики в суп чи іншу страву. Якщо шпинату багато, скористайтесь блендером для подрібнення.

Популярні новини зараз
Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток Українців ловитимуть посеред вулиці — ТЦК отримали нові повноваження по перевірці документів Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки
Показати ще

Заморожений шпинат може довго зберігатись у морозильній камері, приблизно 12 місяців. Однак потрібно дотримуватись правил підготовки, щоб насолоджуватися корисною заготівлею всю зиму.

Шпинат, фото: Pixabay
Шпинат, фото: Pixabay

Раніше ми писали про те, що робити, якщо гриби гірчать після приготування: золоті поради, завдяки яким "улов" буде ідеальним

Також портал Знай.ua писав, що просто і бюджетно: кошти, які допоможуть прибрати бруд і плісняву на швах між плиткою

Як повідомляв Знай.ua, набагато ефективніше хімічних освіжувачів: простий спосіб позбутися неприємного запаху на кухні