Грибники продовжують полювати в лісах, тим більше, що осінь - це найкраща пора для збирання грибів. Одна справа знайти, притягнути додому та почистити, а інша – смачно приготувати.

Якщо ви відчуваєте гіркоту в приготовлених грибочках, це може сигналізувати про те, що їх погано підготували перед жарінням або варінням. До того ж неприємний присмак може з'явитися як у заморожених грибів, так і тільки зібраних.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua
Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Якщо ми говоримо безпосередньо про лисички, то їх слід приготувати і піддавати будь-якій термічній обробці в день, коли їх зібрали в лісі. Їх необхідно викласти на друшляк, а потім бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв.

Щоб лисички не гірчили після смаження, господиням рекомендують залити їх молоком, щоб воно повністю покрило гриби і залишити на 2-3 години.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Лисички, гриби, фото: Знай.ua
Лисички, гриби, фото: Знай.ua

Коли гриби заморожуєте, їх для початку слід очистити від сміття, ретельно помити і замочити в холодній воді. Вже потім улов можна висушити та розкласти у морозилці у пакетах.

А ось коли вже знадобиться заготівля, гриби слід правильно розморозити, щоб уникнути неприємної гіркоти. Для цього замочіть їх у воді із додаванням 1 ст. л. солі та 2-3 щіпок лимонної кислоти.

Нагадаємо, ні енергії, ні користі: дієтологи перерахували каші, з яких не можна починати день

Раніше ми писали про те, що закриє місячні і навіть зупинить пронос: фітотерапевт нагадав про "золоті" властивості кори дуба

Як повідомляв Знай.ua, врятує не тільки вранці після вечірки: що можна зробити з розсолом від огірків, ви здивуєтеся