За вікнами українців уже осінь, а це означає, що настав час прибирати кімнатні рослини з балкона чи підвіконня та розташувати їх у теплішому місці. Цього разу ми розповімо нашим читачам, навіщо досвідчені садовники застосовують розчин на основі харчової соди.

Своїм різноманітним спектром застосування славиться звичайна харчова сода. Її використовують у домашніх умовах для збирання. Також її можна очищення, знежирення та дезінфекції поверхонь або для збереження блиску білизни.

Один з українських блогерів, який постійно ділиться лайфгаками в соціальних мережах, розповів, що також сода має низку переваг для догляду за рослинами.

Кімнатні рослини. Фото: Youtube
Кімнатні рослини. Фото: Youtube

Харчова сода - це природний фунгіцид, ефективний для запобігання грибкам, що викликають різні захворювання, а також корисний для лікування рослин у разі зараження.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Як лікувати рослини содою

Щоб приготувати натуральний фунгіцид, змішайте 4 чайні ложки соди з 4 літрами води. Перелийте розчин у спрей і розпорошіть його на листя рослин, щоб обмежити поширення грибків.

Цю обробку можна використовувати для лікування рослин, уражених хибною або борошнистою росою.

Домашні рослини, скріншот: YouTube
Домашні рослини, скріншот: YouTube

Врахуйте, що передозування харчової соди не прискорить лікування рослин, але призведе до опіку листя рослин. Тому рекомендується не перевищувати дозу однієї чайної ложки харчової соди на літр води.

Нагадаємо, як відновитися після хвороби: головні правила, щоб швидко стати на ноги.

Раніше повідомлялося, пухнасті від цього можуть захворіти: від яких продуктів слід берегти свійських тварин.

Також, ризикуєте сильно отруїтися: які фрукти не варто їсти з кісточками.