Багато дачників, квітникарів полюбляють садити квіти так, щоб вже весною насолоджуватися яскравими та барвистими квітами.

Для того, аби милуватися квітами вже ранньою весною, розпочинати посадку потрібно вже зараз. Квіти, які ми пропонуємо висадити восени, починатимуть квітнути від ранньої весни та аж до літа. Раніше ми розповідали про найкращі періоди висадки тюльпанів, нарцисів та гіацинтів восени. А тепер розповімо, які ще види квітів потрібно саджати восени.

Крокус

Крокуси - квіти, які зацвітуть чи не найпершими. Якщо ви хочете, щоб рослина викинула цвіт ще в березні, то найкращим часом для посадки стане період з середини вересня до початку листопада.

крокуси, скріншот з відео
крокуси, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Точний термін посадки залежить від регіону. Але потрібно враховувати те, що корінь повинен розвинутися до настання відчутних холодів.

Іриси (півники)

Іриси потрібно висаджувати до кінця вересня або середини жовтня - все залежить від регіону. Час посадки повинен бути приблизно за 5-6 тижнів перед холодами.

Іриси. Фото: скрін відео

Якщо все правильно та вчасно зробити, то вже восени іриси будуть радувати вас гарними квітами

Барвінок

Цю рослину необхідно висадити в вересні. Протягом зими вічнозелена рослина буде радувати своїм яскравим листям, а вже восени заквітне світло-синім кольором.

Барвінок. Фото: скрін відео

Досвідчені квітникарі часто використовують її аби вкрити землю між якимись деревами аби заповнити пусті місця на клумбі. Це зумовлено тим, що барвінок дуже швидко розростається та покриває земля своїми квітами.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, приживуться всі саджанці: як правильно висаджувати полуницю восени

Раніше портал Знай інформував, "Сусіди" для троянд: біля яких рослин краще не садити квітку

Також наш портал повідомляв, висадка нарцисів, гіацинтів та тюльпанів в вересні: найкращі періоди