Осінь – сприятливий сезон для посадки троянд. Багато квітникарів обирають саме вересень жовтень для висадки королеви квітів.

Однак бувають такі ситуації, коли квітка не приймається, припиняє ріст та починає засихати. Першою причиною цього може бути сам саджанець. Якщо він неякісний, то стає зрозумілою причина, чому рослина гине.

Якщо ж саджанці троянд якісні та не викликають сумніву, то причина засихання троянди може бути в "несприятливих сусідах". Тому важливо розібратися біля яких квітів троянді буде найкомфортніше рости.

Несприятливі "сусіди"

Є кілька рослин, які не можна садити поруч з трояндами. Серед них: тюльпани, іриси, жоржини, лілії та гортензії.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Також не рекомендують саджати й біля рослин, які мають дуже розвинену кореневу систему та пишні квіти. Яскравим прикладом такої рослини є піони.

Півонії, фото: Знай.ua
Півонії, фото: Знай.ua

Хризантеми та троянди також погано вживаються між собою. Причиною цього є різниця в умовах догляду та ґрунті. Якщо хризантеми засуху переносять нормально, то для троянд потрібен частий полив та кисла земля.

Хризантеми / фото: Запорізький Ботанічний сад
Хризантеми / фото: Запорізький Ботанічний сад

Сприятливі "сусіди"

Не всі рослини можуть вживатися по сусідству з трояндами, але є ті, які добре "ладнають". Хорошими сусідами можуть стати флокси, фіалки, петунія, дельфініум. Окрім квітів, можна посадити й різні трави: чебрець, м’яту, лаванду.

лаванда, скріншот
лаванда, скріншот
скриншот, ютуб

Вони не тільки зможуть рости з трояндами, а й захищати їх від шкідників.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, висадка нарцисів, гіацинтів та тюльпанів в вересні: найкращі періоди

Раніше портал Знай інформував, прощавай, осіння депресія: що можна посадити на городі у вересні, і це не лише кріп

Також наш портал повідомляв, як правильно висаджувати хризантеми восени: квіт буде пишний та яскравий