Осінь гаряча пора для власників городів та клумб. Більшість урожаю вже зібрано, тому можна братися за квіти.

Перший місяць осені добре підходить для висадки деяких видів квітів. Якщо посадити їх вже в вересні, то в наступному році вони будуть радувати вас гарним квітом вже весною.

Тюльпани і гіацинти. Фото: скрін відео

Вересень ідеальний період для висадки на клумбу гіацинтів, нарцис та тюльпанів. Але важливо знати, що посадка цих квітів відбувається в різний час місяця.

Висадка нарцисів

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Цибулини нарцисів садити краще починаючи з другої декади вересня. Рання посадка цієї квітки зумовленим тим фактором, що до настання заморозків рослині необхідно розвинути кореневу систему. А якщо висадити нарциси в кінці або після 20-их чисел місяця, рослина може загинути.

Нарциси. Фото: Youtube
Нарциси. Фото: Youtube

Висадка гіацинтів

Найсприятливіший час для посадки гіацинтів - через тиждень після висадки нарцисів. Це приблизно 17- 20 числа вересня.

Гіацинт
Гіацинт

Висадка тюльпанів

Із трьох цибулинних квітів, тюльпани садять найпізніше. Найкраще підійде кінець вересня - кінець жовтня. Причиною цього є те, що для вкорінення рослини потрібно близько 3-4 тижнів.

Тюльпани, джерело: "Добропарк"
Тюльпани, джерело: "Добропарк"

При посадці квітів, необхідно враховувати декілька факторів: вологість землі та підживка. Глибина посадки цибулин квітів потрібна така ж як і для звичайної цибулі. Якщо ґрунт сухий, то перед висадженням його необхідно полити та внести добрива. Після чого ущільнити землю навколо рослин та замульчувати її.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, що потрібно зробити на ділянці у вересні: 6 обов'язкових справ

Раніше портал знай інформував, як правильно висаджувати хризантеми восени: квіт буде пишний та яскравий

Також наш портал повідомляв, морква лежатиме до 8 місяців і не згниє: як правильно зберігати овоч після збирання врожаю