Перед дощами та холодами дачники мають ще багато справ окрім збирання урожаю.

Так, щоб підготуватися до наступного сезону потрібно вибрати та висушити всі коренеплоди. Залишки рослин обов’язково видалити, щоб земля "відпочила". Готові грядки вважаються, коли вони очищені від бадилля, різних матеріалів, що використовувалися під час вирощування рослин.

Робота на городі, кадр з відео
Робота на городі, кадр з відео

Грядки потрібно обробити та ввести туди мінеральні добрива, щоб земля ввібрала в себе поживні речовини. Окрім того, щоб наситити землю поживними речовинами можна висіяти сидерати на грядки. Солома для мульчування не має бути вологою, або прілою. Перед використанням і варто висушити на сонці. Якщо вона буде прілою ніякої користі це не принесе, а лише хвороби та грибок, які будуть на вологій соломі.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

У вересні можна зайнятися підготовкою компостної ями на ділянці. Можна в збудовану конструкцію кидати залишки рослин, але не саме бадилля. Також можна почати копати необхідну яму та вбудовувати спеціальну конструкцію. Але варто подумати, як зробити, щоб туди потрапляло повітря.

Вільні ділянки городу можна використовувати для посіву зелені. Кріп можна посіяти та отримати другий урожай. Також ще можна посмакувати шпинатом, салатом, руколою, петрушкою, кінзою, редькою. Всим цим можна встигнути поласувати ще восени.

Зелень, фото: Знай.ua
Зелень, фото: Знай.ua

Для дозрівання залишатимуться на городі тільки пізня капуста та гарбузи. Все інше потрібно прибрати разом з бадиллям. Проте, щоб гарбузи були захищеними, їх потрібно закрити.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, малина буде здорова і розлога: декілька порад, які збережуть кущі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ви точно зберете два врожаї капусти з однієї рослини: секрети, які дозволять їсти її навіть у глибоку осін

Також наш портал інформував молода картопля до новорічних свят: українець поділився секретом, як зібрати другий врожай