Вересень в Україні – це останній місяць року, коли ще достатньо сонця, щоб здобути гарний урожай. Досвідчені городники радять у цей час вибирати рослини та трави, які ростуть швидко, і які можна одразу застосувати для приготування смачних страв.

У 2023 році вересень обіцяє бути багатим на тепло, тому можна не забувати про свою дачу чи город.

Один з українських блогерів-городників розповів про рослини, які не вимагають особливого догляду та швидко ростуть.

Робота на городі. Фото: Youtube
Робота на городі. Фото: Youtube

Що посадити на городі у вересні

Купуйте насіння з терміном дозрівання 30-60 днів. Якщо посадку здійснити на початку вересня, урожай з'явиться до заморозків. Зелень та листові салати не бояться сильних заморозків та відсутності сонця.

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Редиска. Фото: скрін youtube
Редиска. Фото: скрін youtube

Редиска

Посадити її можна на грядці після часнику чи цибулі. Експерти кажуть, що осіння редиска не така гірка, як сезонна. Культура витримує заморозки на ґрунті до мінус 5 градусів.

Листова гірчиця

Проростає за температури від 0 до +5 градусів. Попередньо необхідно замочити насіння в живильному середовищі та посадити на глибину 0,5 см у землю. Через 20 днів можна вживати листя у салатах.

Город, кріп, фото: Знай.ua
Город, кріп, фото: Знай.ua

Кріп

Кріп дає врожай навіть при постійних заморозках на ґрунті. Достатньо трохи заглибити насіння в землю та полити водою.

Крес-салат буде готовий до вживання на 12-15 день після сходу. При перших заморозках грядку краще накрити плівкою.

Робота на городі, кадр з відео
Робота на городі, кадр з відео

Листя салату

Розсипте насіння на грядці і трохи полийте водою. Повністю латук виросте за 25-30 днів.

Рукола

При її посадці насіння поглиблюють у ґрунт на 0,5 см і рясно поливають. Зелень набере масу і буде готова до вживання через 2-3 тижні.

Шпинат, фото oum
Шпинат, фото oum

Шпинат

Культура невибаглива, але повільно росте приблизно 50-60 днів. Перед посівом рекомендується замочити насіння та посадити на глибину 1 см. При заморозках шпинат потрібно накрити плівкою на ніч.

Нагадаємо, навесні ви не впізнаєте свій сад: які дерева можна обрізати вже у вересні.

Раніше повідомлялося, термін придатності косметики: 4 ознаки того, що вашому улюбленому продукту час у смітник.

Також, проблеми з травленням, висипання та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.