Ця осінь та зима, як і попередня можуть стати випробуванням для громадян нашої країни.

Хоча прогнози дещо різняться, краще бути готовим до всього і зробити відповідні запаси вже зараз. Про те, що потрібно підготувати, розповіли в ТСН.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube
Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

Їжа

Звісно, перша в цьому списку це їжа. Може бути таке, що приготувати не буде можливості, тому варто придбати мінімальний запас консервів, продукти бакалії, чай, молоко тривалого зберігання, сухофрукти, пастила і інші поживні високовуглеводні продукти. Сюди можна віднести мед та згущене молоко. Якщо є місце зберігання – картопля, цибуля та морква. Звісно, стратегічний продукт – вода. Варто щоб декілька баклажок стояли в одному місці, на випадок, якщо води не буде. Якщо в сім’ї є маленька дитина, то варто зробити також відповідні запаси.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Дитина, фото sunnitusmaja
Дитина, фото sunnitusmaja

Медикаменти також можна віднести до важливих запасів. Особливо це стосується людей, які страждають на хронічні захворювання. Варто також запастися і предметами особистої гігієни.

Найголовніше, це утеплення власного житла. Відключення світла можуть супроводжуватися і відключенням опалення. Саме тому варто зберегти тепло і затулити щілини у вікнах, купити обігрівач, якщо це стосується квартири. Для приватних будинків – запаси дров, вугілля, та грубка для приготування різноманітної їжі.

Дрова - фото wood-bud.com
Дрова - фото wood-bud.com

Також варто звернути увагу на альтернативні джерела енергії. Це можуть бути акумулятори, інвертори, павербанки та світлодіодні стрічки. Минулої зими були популярні гірлянди на батарейках, вони можуть бути використані у якості лампи.

З огляду на можливість виникнення відключень світла, потрібно створити комфортні умови незалежно від ситуації.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, напої, які допоможуть підготувати імунітет до холодів: болячки так просто вже не причепляться

Раніше на порталі Знай повідомлялося, як потрібно зберігати яблука: прості правила, які врятують ваші запаси

Також, наш портал інформував, легше, ніж викинути сміття: які прилади потрібно вимкнути на ніч, щоб платіжки за світло "схудли"