Українцям у Кабміні пообіцяли, що цієї осені тарифи на світ не зміняться. Також кожен споживач повинен розуміти, що навіть при встановленні нових "кілька фазних" лічильників - не зможуть так сильно знизити суми в платіжках, як це зробить відповідальний споживач.

На цей раз ми пропонуємо нашим читачам не тільки розумно витрачати електрику в будинку, міняти лампи на енергозберігаючі та вимикати світло у приміщеннях.

Це ще не все - важливо знати, які прилади варто відключити на ніч із розетки, щоб платіжки "схудли".

Телевізор. Фото: скрін youtube
Телевізор. Фото: скрін youtube

Телевізор

Багато людей перед сном просто клацають пультом і залишають на ніч плазмові телевізори, включеними в розетку. Але навіть у вимкненому стані телевізор продовжує споживати електроенергію. Тому його варто перед сном вимикати не лише пультом, а й із розетки.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Комп'ютер. Фото: скрін youtube
Комп'ютер. Фото: скрін youtube

Комп'ютер

Настільні комп'ютери споживають багато електроенергії. Особливо це стосується старіших моделей. Якщо є така можливість - настільний комп'ютер можна замінити на ноутбук, він "їсть" менше світла.

Якщо можливості замінити комп'ютер немає, його обов'язково потрібно на ніч вимикати з розетки, оскільки навіть у вимкненому стані він споживає електроенергію.

Кабелі для заряджання телефонів та планшетів

Звична картина - у розетки застромлені кабелі для зарядки всіх гаджетів у будинку. Це дійсно дуже зручно: розрядився планшет, телефон, годинник і ви відразу можете встановити їх на зарядку, не витрачаючи часу на пошуки потрібного кабелю.

Фахівці рекомендують витягувати з розеток усі зарядки, якими ви зараз не користуєтеся, оскільки вони також споживають електроенергію. Якщо порахувати кількість зарядок у будинку та кількість годин, які вони проводять у розетках, то економія може бути суттєвою.

Морозильна камера, скріншот: YouTube
Морозильна камера, скріншот: YouTube

Морозильна камера

Цей корисний кухонний агрегат тягне багато електроенергії, особливо при роботі 24 години на добу. Щоб зменшити витрати електроенергії, потрібно відключати морозильну камеру на ніч. Якщо у вас небагато продуктів, то можна використовувати камеру в холодильнику.

Обігрівач
Обігрівач, Скріншот з Youtube

Обігрівач

У холодну пору року обігрівачі просто необхідні у багатьох будинках. Але вони також є "пожирачем" електроенергії. Регулярне та постійне використання обігрівача може збільшити ваші платіжки майже на 50%. Тому варто використовувати його тільки тоді, коли в будинку зовсім холодно. А залишати обігрівач включеним на ніч – не варто.

Нагадаємо, "Нафтогаз" запропонував українцям передавати показники лічильника по-іншому: інструкція.

Раніше повідомлялося, YASNO віддячить клієнтам за своєчасну оплату рахунків.

Також, як користуватись бойлером, щоб не віддавати за електроенергію останні гроші: кілька секретів економії.