Кожної осені дачники та городники стикаються з проблемою - куди подіти опале листя.

Спалювати листя не рекомендується. По-перше, це велика шкода навколишньому середовищу та людям, які будуть дихати продуктами горіння. По-друге, за такий спосіб позбутися листя можна отримати чималий штраф.

Спалення листя. Фото: скрін відео

Однак, якщо його не спалювати, а використовувати на городі, то користі від цього буде значно більше.

Головним правилом застосування листя на ділянці є здорове листя. Якщо листя з хворих дерев, то його ні в якому разі не можна використовувати. Таке листя потрібно зібрати та утилізувати в дозволеному місці.

Популярні новини зараз
"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Утилізація листя. Фото: скрін відео

Три способи застосування опалого листя

Перший полягає в використанні такого листя в мульчуванні. Після збору урожаю грядки швидко покриваються бур'янами. Тому для того, щоб цього уникнути посипте листям ці місця. Весною листя можна загребти або перекопати на ділянці. Окрім цього ним можна замульчувати й ґрунт навколо дерев та квітів.

Опале листя, скріншот з відео
Опале листя, скріншот з відео

Другим способом є додавання листя, яке опало в компост.

Останнім способом є приготування пухкого ґрунту для кімнатних квітів. Для цього необхідно взяти такі інгредієнти:

Сухе листя

Відходи від зелених рослин (бур'яни з бадиллям, але без коріння та насіння)

Всі компоненти необхідно змішати в щільному поліетиленовому мішку та добре зволожити. Після цього щільно зав'язати та зробити в мішку кілька отворів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, приживуться всі саджанці: як правильно висаджувати полуницю восени

Раніше портал Знай інформував, пригощатимете усіх сусідів та родичів: що потрібно зробити зі смородиною для щедрого врожаю наступного літа

Також наш портал повідомляв, висадка нарцисів, гіацинтів та тюльпанів в вересні: найкращі періоди