Нирки – фільтри організму, через які проходить добова норма рідини, яку п’є людина.

Щоб не виникало проблем з органом, потрібно стежити за своїм режимом пиття та їжі. Це не тільки обмеження та заборони, а й корисні напої, які допоможуть тримати здоров’я нирок в нормі.

Вода

Для нормальної роботи організму потрібно споживати від 7 до 13 склянок води за добу. Цієї кількості достатньо, щоб нирки працювали у нормальному режимі.

Вода з крану. Фото: скрін youtube
Вода з крану. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

Вони тоді регулюють баланс мікроелементів, щоб тримати нервову систему та м’язи у тонусі. Але така кількість води підходить лише для людей без хронічних хвороб. Деякі хвороби виключають споживання води у великій кількості. Для цього потрібна консультація лікаря.

Сік журавлини

Відмінний вітамінний напій, а також активний помічник від інфекцій сечового міхура. Цей напій є перешкодою для бактерій, які, зазвичай, осідають на стінках слизистої оболонки. Вони просто виходять разом із сечею, не встигаючи закріпитися.

Журавлина, скріншот: YouTube
Журавлина, скріншот: YouTube

Вода з лимоном

Цей напій допомагає позбутися каменів у нирках з найпоширенішим складом – кальцію.

Вода з лимоном, фото tengrinews
Вода з лимоном, фото tengrinews

Цитруси мають у складі спеціальну кислоту, здатну притупити розвиток кристалів, які утворюють камені у цих органах.

Кава

Як би дивно це не звучало, але кава теж є в списку корисних для нирок напоїв. Дослідження проводилися серед кавоманів, і було виявлено, що у цих людей ризик виникнення ниркової недостатності на 11% нижче. Для цього достатньо споживати 2-3 горнятка кави на день.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Правильне харчування та питний режим, у більшості випадків дозволяють знизити ризики хвороб та каменів у нирках. Але, щоб діяти, потрібно дослідити вихідний стан органу. Тоді вже складати своє правильне харчування.

Дана новина є інформаційною, тому перед вживанням обов'язково проконсультуйтеся з лікарем. У випадку, коли вас турбує необхідно звернутися до лікаря.

Нагадаємо, Знай інформував, 80% результату - ваше харчування: як схуднути без спорту та жорстких дієт, секрети швидкого метаболізму

Раніше на порталі Знай повідомлялося, не намагайтеся "обдурити" шлунок: чому дієтологи рекомендують не утримуватися від нічних перекусів

Також наш портал інформував, секрети, які допоможуть зберегти шкіру здоровою