На здоровий вигляд шкіри впливає багато факторів: від харчування до гормонального фону.

Кожна людина хоче мати не лише гарний зовнішній вигляд, а й здоровий. Це стосується й стану шкіри. Звичайно можна "замалювати" недоліки косметикою, але краще дотримуватися простих правил, щоб шкіра залишалася здоровою.

Догляд за шкірою, фото depositphotos
Догляд за шкірою, фото depositphotos

Фізичне навантаження

Для того, щоб шкіра залишалася пружною та підтягнутою, достатньо недовгої пробіжки, або ж розминки протягом 1 дня.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Українцям дадуть готівку на оплату комуналки: кому час йти до банку Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Вправи для хребта. Фото: Youtube
Вправи для хребта. Фото: Youtube

Збалансоване харчування

Кожного дня необхідно харчуватися так, щоб в раціоні були присутні вуглеводи, жири та білки в необхідній кількості. Їжа може впливати на гормональний фон, збільшуючи кількість гормонів та відповідно на стан шкіри.

Очищення та живлення

Важливою складовою здорової шкіри є очищення та живлення. Для цього необхідно підібрати засоби, які підходять для вашого типу шкіри. Першим етапом догляду стане вмивання з пінкою, після чого варто протерти обличчя тоніком та після висихання шкіри обов'язково нанести зволожувальний засіб.

Догляд за шкірою, фото hirmes
Догляд за шкірою, фото hirmes

Захист від сонця

Часто шкіра людини не захищена від впливу палючого сонця. Спекотна погода може впливати й на стан шкіри. Тому, перед тим як вийти на вулицю, де панує спека, необхідно захистити шкіру різними засобами.

Сонцезахисні засоби, фото: CNN
Сонцезахисні засоби, фото: CNN

Гормональний фон

Якщо ви дотримуєтесь всіх правил, а шкіра все одно залишається нездоровою, то це повинно наштовхнути вас на думку, що щось в організмі йде не так. Причиною цього може бути гормональний фон. Для того, щоб з'ясувати чи є проблеми, потрібно обов'язково звернутися до лікаря.

Для встановлення причин, чому шкіра не в кращому стані найкраще звернутися до лікаря. Він допоможе встановити причину та призначити лікування.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, як у немовляти: прості домашні процедури, після яких п'яти будуть гладенькими та шовковистими

Раніше портал Знай інформував, ненависна "апельсинова кірка" зникне назавжди: як боротися з целюлітом - 5 натуральних методів

Також наш портал повідомляв, догляд за ламким волоссям: корисні поради, які дозволять вам відростити довгу шевелюру