Існує думка, що нічні перекуси вкрай небажані й від них краще утримуватись, щоб не з'явилися зайві сантиметри на талії. Втім, не все так однозначно. Про це повідомляє інформаційний портал ua-novosti.

Деякі люди намагаються контролювати свою фігуру, дотримуються різних дієт. Однією з найпоширеніших є відмова від їжі після 18:00. Вважається, що їда після цього часу може відкластися на талії у вигляді зайвих сантиметрів, але насправді все не так.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Дієтологи відзначають, що головне правило - не їсти за 2-3 години до сну. Тобто якщо людина засинає в умовні 23:00-00:00, то до 20:00-21:00 можна сміливо дозволити собі перекуси.

Приймання їжі. Фото: скрін youtube
Приймання їжі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

За словами фахівців, якщо відмовлятися від їжі та "обдурювати" шлунок, наприклад, випиваючи склянку води, то можна спровокувати збій роботи організму. Він почне заощаджувати ресурси, що зрештою привіт до набору маси. Також відмова від їжі у вечірній та нічний час може призвести до гастриту та виразки.

Втім, їсти все поспіль також не варто. Необхідно вибирати нежирні продукти та фрукти.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати.

Також наш портал інформував, у боротьбі зі зморшками не потрібно спати в холодильнику: 3 головні правила, яких потрібно почати дотримуватися вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.