Шоколад може допомогти у запобіганні утворенням цукрового діабету, інфарктів та інсультів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМедики особливо рекомендують вживати ці ласощі наприкінці літа і на початку осені, але попереджають, що зловживати ним не можна.
Шоколад може служити як профілактика від нервових стресів і подразнення, адже він знижує рівень кортизолу і сприяє виробленню гормону радості.
Крім цього, цей кондитерський виріб, приготований на основі масла какао, що є результатом переробки какао-бобів, запобігає інфарктам та інсультам. Справа в тому, що шоколад містить флавоноїди, які позитивно впливають на стан кровоносних судин, що покращує кровопостачання головного мозку.
Завдяки шоколаду покращується флора в кишечнику та знижуються запалення в судинній стінці, з якими пов'язані інсульти. Шоколад рекомендується вживати людям зі схильністю до утворення тромбів, оскільки в какао-бобах присутні поліфеноли, ефект яких порівнянний з дією ацетилсаліцилової кислоти.
Нагадаємо, що можуть зменшити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати.
Раніше ми повідомляли, чому котам не можна їсти шоколад, авокадо і навіть молоко: топ-7 заборонених продуктів для пухнастика. Є господарі, які привчають котів їсти "зі столу" - те, що їдять усі члени родини. Але це може виявитися дуже небезпечним для пухнастика.
Також стало відомо про тривожні "дзвіночки" організму: як визначити, що вам не вистачає вітамінів.