Пральний порошок домашнього приготування має низку переваг. Наприклад, він точно не викликає алергії, підходить як для ручного прання, так і в машинці, не псує техніку і не тягне багато грошей з бюджету. Як зробити такий засіб, пише ua-vestnik.

Відмовитися від хімії на користь домашнього засобу для прання – великий плюс для сімейного бюджету. При цьому засіб даватиме результат не гірший за магазинні аналоги.

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Інгредієнти для приготування порошку:

  • харчова сода – 500 г;
  • кальцинована сода – 400 г;
  • господарське мило;
  • ефірна олія.

Як приготувати засіб

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

На тертці натираємо господарське мило, змішуємо з двома видами соди і додаємо кілька крапель ефірної олії для аромату. Порошок для прання готовий. Залишається тільки знайти суху ємність із кришкою, що щільно закривається, для зберігання засобу.

Прання, скріншот: YouTube
Прання, скріншот: YouTube

Якщо порошок робиться для ручного прання, то зі складу рекомендується прибрати кальциновану соду. При пранні в пральній машинці в порошок можна додати трохи лимонної кислоти, що допоможе ефективніше справлятися з плямами, а також перешкоджатиме появі плісняви ​​в техніці.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цей лайфгак знадобиться кожній господині: як відіпрати рушники від неприємного запаху.

Також наш портал інформував, господарське мило та сода замінять 1000 магазинних засобів для прибирання: лайфгак від досвідчених господарок.

Крім того, ми писали, чому не можна прати дитячі речі разом із одягом дорослих: педіатр назвала головні ризики та дала поради.