Грейпфрут та його сік – корисний продукт, який може бути частиною здорового харчування. Однак у деяких випадках такий напій може перетворитися на справжню отруту для організму. Про це повідомляє FDA.

Грейпфрутовий сік, як і сам плід, містить вітамін С та калій – поживні речовини, необхідні організму для правильної роботи. Проте продукт може нести серйозну, а в деяких випадках навіть смертельну небезпеку.

Грейпфрут. Фото: Youtube
Грейпфрут. Фото: Youtube

Нові дослідження показали, що два члени класу хімічних сполук, які називаються фуранокумаринами, які містяться в грейпфруті, можуть знижувати або посилювати засвоєння певних ліків.

Усього одна склянка соку з цього фрукта може вплинути на здатність організму виробляти або ефективно використовувати фермент CYP3A4, який присутній у тонкому кишечнику та печінці. Це позначиться засвоєння препаратів, прийнятих перорально.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Грейпфрут. Фото: скрін youtube
Грейпфрут. Фото: скрін youtube

За словами експертів, більшість препарату потрапляє в кров і залишається в організмі, створюючи ефект передозування. Враховуючи, що лікарські препарати бувають різними, то в деяких випадках наслідки для здоров'я можуть бути дуже плачевними.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, можуть знизити ризик онкології: фахівці назвали продукти, на які варто налягати.

Також наш портал інформував, у боротьбі зі зморшками не потрібно спати в холодильнику: 3 головні правила, яких потрібно почати дотримуватися вже зараз.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, проблеми із травленням, висип та судоми: експерти попередили про небезпечні властивості дині.